2020. szeptember. 27.
mAKÓ HAGYMATIKUM

2011-ben az a megtiszteletetés érte a Kőpala Kft-t, hogy elnyertük magyrország egyik legbonyolultabb és méreteiben is a legek közé tartozó épületének tetőfedési munkáit. A Hagymatikum terveit Makovesz Imre Ybl, és Kossuth díjas tervező álmodta meg, óriási kihívás elé állítva mind a kivitelező gárdát mind pedig a beruházói oldalt. Sajnos az épület szellemi atyja a befejezést már nem élhette meg, nem sokkal a befejezés előtt elhunyt.
A kivitelezés a Gyógyászat "C" épületével vette kezdetét. A költséghatékonyság és a legoptimálisabb megjelenés véfet a tetőfelületen Universal palát alkalmaztunk. Ez a terméspala fajta ugyanis alkalmas nagyobb rádiuszú ívek lefedésére. Az Universal palákat areszmenti vonalvezetéssel alakítottuk ki. Bár az épület egy egyszerűbb részének tűnik, nagy szakértelmet igényel a terméspala sorok pontos vonalvezetése a fedés tökéletes összképe érdekében. Ezen épületrész koronájaként jelenik meg a szellőzőkémények terméspala burkolata. Az íves kéményvápákat, szintén természetes palával alakítottuk ki 40/14 cm-es hajlatpalával.
Az épület további részein Schuppen palát alkalmaztunk, a Főbejárat, Étterem, és a zenepavilon Schuppen 26/21 cm-es természetes palával lett kialakítva, szintén eresszel párhuzamos vonalvezetéssel.
Az Élményfürdő két buboréksora Schuppen 24/19 cm-es palával lett lefedve, ugyanis ez a pala kimondondottan alkalmas íves felületek fedésére is.

fotók
térkép

Hagymatikum nagyobb térképen való megjelenítése
Top